زندگی نامه شهید دکتر بهرام شکری
دکتر بهرام شکری در مردادماه ۱۳۳۶ ه.ش در شهر میانه چشم به جهان گشود. پس از طی دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی به همراه خانواده به تهران آمد و بعد از طی دوران متوسطه در سال ۱۳۵۴ وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد. در همین سال در آزمون ورودی دانشگاه شریف و دانشگاه فنی تبریز نیز پذیرفته شد اما به دلیل علاقه و اینکه معتقد بود در رشتههای پزشکی به مردم نزدیکتر است و درد آنها را بهتر لمس میکند تحصیل در رشته دندانپزشکی را انتخاب نمود.
بهرام با ذهنی پویا وارد دانشگاه شد. او بسیار اهل مطالعه و با آثار استاد مطهری، دکتر شریعتی، آیتا…دستغیب و… کاملا آشنا بود. امام را میشناخت و ایشان را به عنوان مرجع تقلید خود انتخاب نموده بود. در سال ۱۳۵۵ دفتر انجمن اسلامی را در زیرزمین دانشگاه راهاندازی کرد و دانشجویان خط امام را -که بعد از انحراف سازمان مجاهدین نمیدانستند با چه گروهی همراهی کنند- جذب نمود. آنها در انجمن اسلامی به تفسیر قرآن و نهجالبلاغه میپرداختند و به شکل کاملاً مخفیانه نوارهای سخنرانی امام و اعلامیهها را بین اعضاء مبادله میکردند.
بهرام کم حرف ، بسیار زیرک و به شدت نجیب بود. او نزدیکان و دوستانش را به انجام مستحبات دین توصیه میکرد. جملات زیادی از قول بزرگان میگفت که «ما بدون نماز شب به جایی نمی رسیم» و خودش در هر شرایطی «خستگی، میهمانی، بیماری و…» نماز شبش ترک نمیشد.
خواندن قرآن و تفسیر جزء برنامههای هر روزش بود. با قرآن انس داشت و سعی میکرد هفتهای یک بار در منزل جلسه قرآن برقرار باشد.
از فعالیتهای شاخص بهرام که حقیقتاً برای رسیدن به آنها زحمت زیادی کشید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- راهاندازی انجمناسلامی دانشگاه شهید بهشتی در سال ۱۳۵۴ و نوشتن اساس نامهی انجمن، شناسایی و گردهم آوردن اعضاء؛
۲- تشکیل کمیتههای علمی جهت سامان بخشیدن به کادر علمی و اداری دانشگاه بعد از انقلاب؛
۳- تلاشفراوان در جهت اجرای طرح انطباق؛
۴- راهاندازی کلینیک دندانپزشکی سپاه در نزدیکی بیمارستان امامخمینی؛
۵- راهاندازی کلینیک دندانپزشکی در یکی از محرومترین محلات شهر زاهدان؛
۶- از بنیانگذاران و فعالان امداد سپاه در حوادث غیرمترقبه یا بمبگذاری؛
۷- راهاندازی و اعزام تیم های داوطلب دندانپزشکی به مناطق محروم سیستان و بلوچستان، ترکمنصحرا، گنبدکاووس، ارومیه، اطراف تهران و…؛
۸- تلاش فراوان برای تجهیز مدارس پایین شهر به یونیت وسایر تجهیزات دندانپزشکی؛ یک دندانپزشک به طور دایم در این مدارس مستقر بود و رایگان یا با حداقل هزینه به وضع بهداشت دهان ودندان دانش آموزان رسیدگیمینمود.
فعالیتهای بهرام در جهت فرهنگسازی میان خانوادههای کمبضاعت مناطق پایین شهر و مدارس برای حفظ و نگهداری از دندانهایشان و تلاش برای فراهم کردن امکانات دندانپزشکی با حداقل هزینه در این مناطق، آنقدر وسیع و مشخص بود که استاد دکتر«استفان الکسانیان۱»در کتاب خود به نام« سلامت دهان و دندان» از بهرام بسیار نام برده. او از خاطراتش در مراجعه به درمانگاههای جنوب شهر مینویسد و از خدمات بهرام میگوید و معتقد است کارهای بهرام در جهت فرهنگسازی بهداشت وحفظ سلامت دهان و دندان در بینمردم فقیر این مناطق بسیار موثر بوده است که متأسفانه زحمات مداوم او درنیمهی راه نا تمام ماند.
سرانجام در تاریخ دوم مرداد۱۳۶۰ ه.ش مصادف با ۲۳ رمضان ۱۴۰۲ ه.ق در روز انتخابات ریاست جمهوری شهید رجایی، درحالیکه از ستاد انتخاباتی برای شرکت در جلسه قران به منزل برمی گشت، درمحل پل گیشا واقع در بزرگراه شهید چمران تهران- با اصابت ۱۴ گلوله توسط منافقین به شهادت رسید.
روحش شاد و راهش پررهرو باد
گزیده هایی از زندگی نامه شهید دکتر بهرام شکری